Newbornshoot Utrecht

Mijn naam is Lin en ik ben 10 jaar werkzaam als newborn fotograaf in Nederland. In elke blog neem ik jullie mee in mijn wereld van newborn fotografie. Dit keer gaat het over: Een kijkje tijdens een newbornshoot.

Ik dacht, jullie vinden het vast leuk om te zien hoe een newbornshoot eruit zou kunnen zien! Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe het kindje is, of je wel/geen gezinsfoto’s wilt en of er andere kinderen in huis zijn waarmee nog foto’s gemaakt worden. Dit geeft wel een goed beeld!

Deze papa en mama kozen voor een neutrale shoot op het grijze doek met lifestyle gezinsfoto’s. De lifestyle gezinsfoto’s maak ik dan op het einde omdat het dan niet uit maakt of de baby wel of niet slaapt. Voor het geposeerde gedeelte wil ik ze wel rustig en zen hebben en dat zijn ze als je begint met deze newborn foto’s.

Met zo min mogelijk aanraken probeer ik zoveel mogelijk foto’s te maken vanuit verschillende standpunten. Ondertussen laat ik de baby zoveel mogelijk zijn/haar eigen houdingen bepalen. Dit is zo mooi om te zien! Zoals de baby hierboven echt met zijn handjes bezig was.

Tussendoor wissel ik soms nog even van doek. In dit geval was kleine Loek mega relaxed en bleef lekker slapen. Mooi moment om toch nog even van doek te wisselen. Zeker omdat hij zulke mooie donkere haartjes heeft en ik ben en blijf fan van witte doek ;).

Tot slot maakte we nog een paar foto’s met zwart doek en kreeg Loek zijn kleertjes daarna aan voor de lifestyle gezinsfoto’s. Ze wonen in een prachtig oud huisje in Utrecht met kleine raampjes. In de wintermaanden geeft dit een extra karakteristieke uitstraling aan de foto’s. Geen woorden nodig meer verder. Kijk en geniet!

Newborn

december 11, 2020

Delen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *