NIEUW: Newbornfotografie Cursus

Mijn naam is Lin en ik ben 10 jaar werkzaam als newborn fotograaf in Nederland. In elke blog neem ik jullie mee in mijn wereld van newborn fotografie. Dit keer gaat het over: De nieuwe Newbornfotografie cursus.

Naturel Newbornshoot

De afgelopen jaren heb ik regelmatig vragen gehad of ik geen cursussen geef mbt newborn fotografie. Tot op een paar maanden terug was ik niet aan toe. Een cursus geven is natuurlijk makkelijk zou je denken, maar zo perfectionistisch als ik ben wil ik het wel goed doen. Ik wil 100% zelfverzekerd zijn, zeker in mijn eigen werk, om anderen iets te kunnen leren. Om iets goed over te brengen, om te ontdekken wat ik jullie wil meegeven/wil leren.

Helaas door corona kon ik geen cursus maken waarin je live met een groepje collega’s bij elkaar zit. In real life is een cursus geven natuurlijk makkelijker dan online (ook al zou je denken van niet). Online wilde ik structuur, niet teveel informatie in 1 keer als een bom neergooien. Het liefst laat ik ter plekke zien met een echte baby hoe het werkt, hoe je een baby vast houdt en neerlegt.

Ik wilde terug naar de essentie. Naar het leren luisteren en kijken naar baby’s. Zonder alle ruis eromheen van het perfect moeten neerleggen, poseren, wrappen, compositie. Dit kan ik prima in woorden onderbouwen en ook laten zien met een pop. Maar ik wilde ook terug naar de essentie van anderen iets willen leren, willen helpen in hun eigen proces van leren. Ik heb ervaring met het begeleiden van leerlingen vanuit mijn werk als pedagogisch medewerker in samenwerking met het ROC.

Ik heb een aantal belangrijke onderwerpen gefilmd, een bijpassende opdracht bij bedacht en ik ga live per onderdeel. Waarom ga ik per onderdeel live? Omdat ik het voor iedereen overzichtelijk wil hebben en makkelijk te volgen. Newborn fotografie is zo een ongelofelijk uitgebreid vak, maar ik geloof niet in een dag lang alle informatie achter elkaar eruit gooien en mee moeten schrijven.

Daarom per dag 1 filmpje van maximaal 15 minuten, een leuke opdracht en daarna een live sessie waarin ik dieper in ga op het onderwerp met jullie input. Ik kan ter plekke dingen laten zien, erover praten, tips en adviezen geven. Daarna ga je pas verder met het volgende onderwerp.

Deze cursus is daarom perfect voor beginnende newborn fotografen of fotografen die vast lopen in een vast stramien en een setje in een juiste richting nodig hebben. In de wereld van newborn fotografie kun je namelijk helemaal gek gemaakt worden met alles wat er is. Maar bedenk je eens goed.. Wat is jouw basis? Wat wil jij meegeven ? Waarom wil jij graag newborns vastleggen? Waar moet je beginnen? Wil je hiermee aan de slag ? Ik neem je graag bij de hand en help je op weg. Zodat je met deze mooie basis door kan groeien in je eigen tempo, je eigen visie en style. En uiteindelijk dus beter, sterker en zelfverzekerder wordt.

Wil je je aanmelden ?
Dit kan t/m vrijdag 15 januari via: www.picturesbylin.nl/newborn-cursus

Liefs Lin

Gastblog, Newborn

januari 10, 2021

Delen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *