Op zwarte doek – Newborn

Mijn naam is Lin en ik ben inmiddels 12 jaar werkzaam als Newborn fotograaf in Nederland. In elke blog neem ik jullie mee in mijn werk als newborn fotograaf. Dit keer gaat het over: Foto’s maken op het zwarte doek.

Newborn foto’s op het zwarte doek is zo ongeveer de meeste gevraagde foto die ik krijg. Samen met papa’s handen, detailfoto’s. Het maakt een foto tijdloos en krachtig. Zeker in combinatie met papa zijn stoere grote handen maakt het contrast zo mooi met een klein baby’tje. Ik houd hier enorm van en deel graag een aantal voorbeelden met jullie van wat er mogelijk is.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen komt er nogal wat bij kijken bij het maken van deze foto’s. Of nou ja, eigenlijk niet dus niet zoveel, maar als het draait om veiligheid is er 1 belangrijk iets wat jullie moeten weten:

Alle foto’s die je hieronder ziet zijn gemaakt op de poef die ik meeneem of bij papa op schoot! De laatste foto is zelfs op de grond gemaakt. Onder de desbetreffende foto leg ik uit hoe. Er worden dus nooit! gevaarlijke stunts gedaan en de baby wordt ten alle tijden goed ondersteund in “geposeerd” in zijn natuurlijke houding!

Detail foto’s maak ik ook graag op het zwarte doek. Hierover lees je in mijn vorige blog.

Deze foto’s maak ik vaak met mijn 50mm objectief en 100mm (details). Diafragma altijd op F3.2 of F4.0 eigenlijk. Heeeel soms op F 2.8. Ik houd zelf van zachte schaduwen, dus filter ik het daglicht met vitrages voor de ramen (soms zelfs 4 lagen) en eventueel extra zwarte doeken rondom de poef om daglicht van andere kanten te blokkeren.

Heb je vragen nav deze post ? Shoot! Ik geef dolgraag antwoord! De volgende blog zal gaan over mijn workflow tijdens een newbornshoot.

Liefs Lin 


“Of all the things my hands have held. The best by far is you”


Papa ligt op zijn buik op de grond op een zwart doek. De baby ligt op haar zij tegen papa’s arm aan op een kussen.

Newborn

november 14, 2020

Delen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *