It’s all about the details


Mijn naam is Lin en ik ben inmiddels 10 jaar werkzaam als Newborn fotograaf in Nederland. In elke blog neem ik jullie mee in mijn werk als newborn fotograaf. Dit keer gaat het over: It’s all about the details en in de wereld van newborn fotografie geldt dit zeker!

Niet alleen letterlijk de details zoals die schattige teentjes, maar ook al die donshaartjes en de manier hóe ze bewegen. Wat ik zelf altijd doe is aan het begin van de shoot alle details vastleggen in de eerste pose. Meestal liggen ze dan te slapen op hun zij/ruggetje. 

De wimpertjes, wenkbrauwen, vingertjes, mondje, neusje, oortje, donshaartjes op de schoudertjes. Ik leg het allemaal vast. Maar ook hoe de baby ligt leg ik in de details vast. Ligt het een kindje te slapen met zijn handje op zijn hoofd ? Dan vergroot ik dit uit zonder het beeld erom heen te vergeten. Niet alleen het handje zelf wordt dan gefotografeerd maar dus ook de pose zelf. 

Zo heb je in het begin van de shoot al zo 15 verschillende en ontzettend waardevolle beelden gemaakt zonder de baby aan te hoeven raken. Dit is vooral voor gevoelige/onrustigere baby’s enorm prettig. 

Ik maak deze foto’s altijd met mijn 100mm macro objectief. Met een macrolens maak je foto’s heel dichtbij.  Zelf houd ik er enorm van om het randje op te zoeken van scherpte diepte, dus pak ik soms ook mijn 85mm objectief erbij omdat de 100mm “maar” tot F2.8 gaat. Ik ben groot fan van F2.0/F2.2. Zeker omdat ze ook mooi staan in een fotoalbum of voor aan de muur thuis. 

Daarnaast bewerk ik de foto’s meestal in zwart wit, omdat je zo een gevoel krijgt alsof je een kijkje neemt in de baarmoeder. Dit vind ik in zwart wit altijd veel sterker uit komen dan in kleur. Zeker als je de beelden net wat donkerder maakt. Maar… ik ben sowieso groot fan van zwart wit fotografie voor degene die dat nog niet wist 😉 

Heb je vragen nav deze post ? Shoot! Ik geef dolgraag antwoord! De volgende blog zal gaan over het fotograferen van Newborn baby’s op zwarte doek. 

Liefs Lin 


“There is no magic in magic. It’s all in the details.”
– Walt Disney


Newborn

november 6, 2020

Delen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *